Welke soorten wekkers zijn er zoal?

Welke soorten wekkers zijn er zoal?

Een wekker helpt bij het aanleren van een routine voor een goede nachtrust

Tijd is belangrijker dan ooit. We willen zo effectief mogelijk met onze tijd omgaan en zoveel mogelijk uit onze dag halen. Een goede nachtrust is dan ook essentieel en heeft vele voordelen. Een belangrijk onderdeel aan een goede nachtrust is consistentie en het hebben van een routine. Een routine wordt opgebouwd door elke dag op hetzelfde moment te gaan slapen en ook elke ochtend op dezelfde tijd wakker te worden. Om dit te bewerkstelligen is een wekker een handig hulpmiddel.

Voor velen is het geluid van de wekker een nare toon die je uit je slaap haalt, maar de wekker is de laatste jaren behoorlijk doorontwikkeld. Tegenwoordig zijn er wekkers met meerdere functies en zijn er ook diverse tonen waaruit je kan kiezen die het wakker worden een stuk aangenamer maken.

Wekkers worden vooral via internet gekocht

Net zoals in veel andere industrieën heeft ook de verkoop van wekkers zich vooral verplaatst naar het internet. Er zijn de afgelopen tien jaar behoorlijk wat webshops bijgekomen op het gebied van klokken en wekkers. Online heb je natuurlijk veel meer keuze en kun je kiezen uit tal van verschillende wekkers. Zo zijn er digitale wekkers of analoge wekkers of wekkers met een speelse vormgeving speciaal gemaakt voor op een kinderkamer.

Veel moderne digitale wekkers hebben ook nog meerdere functionaliteiten en geven nu niet alleen de tijd weer maar zijn ook uitgerust met een datum weergave en in sommige gevallen zelfs een weergave van de tijd. Het is daarnaast ook mogelijk om te kiezen voor een wekkerradio, waarbij je de radio automatisch kan laten inschakelen op het moment dat je wakker wil worden. Voor sommigen is het een prettige ervaring om bijvoorbeeld door muziek wakker te worden.

Wakker worden met een wekker die een zonopkomst nabootst

De wekkerradio is natuurlijk geen nieuw concept meer, maar er komen steeds meer varianten van wekkers bij die uitgerust zijn met nieuwe technologieën. Zo zijn er tegenwoordig wekkers die het nieuws- of weerbericht op een gezette tijd kunnen afspelen. Wakker worden met geluid is niet de enige mogelijkheid er zijn namelijk tegenwoordig ook wekkers die gebruik maken van licht om je wakker te maken en als het ware een zonsopkomst nabootsen in een ruimte door de felheid van het licht toe te laten nemen. Deze manier is voor velen zeer prettig en natuurlijk.

Er moet wel een kanttekening geplaatst worden dat niet iedereen op dezelfde manier op dit soort wekkers reageert en de vermoeidheid en behoefte aan slaap verschilt per persoon. Een garantie van wakker worden kan dan ook bij geen enkele wekker gegeven worden.

Reacties zijn gesloten.