Het huis laten afkoelen in de zomer met behulp van een plissé hordeur

Het huis laten afkoelen in de zomer met behulp van een plissé hordeur

Even lekker in de tuin zitten op een mooie zomeravond na een dag hard werken is voor veel Nederlanders een ultiem genot. We spenderen graag zoveel mogelijk tijd buiten wanneer het weer het toelaat en op de lange mooie zomeravonden wanneer het warm weer is, is het natuurlijk helemaal genieten geblazen.

Op dit soort dagen zul je wel merken dat de deuren veel open staan en je hiermee ook automatisch veel muggen en vliegen het huis binnenlaat. Vooral wanneer het buiten donker wordt en binnen de lampen nog branden weten diverse vliegen, muggen en motten de weg naar binnen makkelijk te vinden. Om dit tegen te gaan terwijl je nog wel kan ventileren en het huis kan laten afkoelen, is een plissé hordeur een absolute uitkomst.

Voor elk huis een hordeur op maat

Elk huis heeft zijn eigen indeling en niet elke deur in het huis heeft hetzelfde formaat. Sommige mensen maken gebruik van openslaande deuren naar het tuinterras en andere gebruiken de bijkeukendeur of een schuifpui. Het formaat van de deur hoeft echter geen belemmering te zijn voor de installatie van een plissé hordeur, want deze worden tegenwoordig in alle soorten en maten geleverd en bovendien volledig op maat gemaakt. Het aluminium frame maakt de deur zeer gebruiksvriendelijk en het er is dan ook geen kracht vereist om de deur open en dicht te doen door het lichte materiaal. Aluminium is daarna ook kras- en stoot bestendig en gaat jarenlang mee en is van aanzienlijk betere kwaliteit dan kunststof.

Maak korte metten met hooikoorts door pollen buiten te houden

De hor in de plissé hordeur is de laatste jaren behoorlijk in kwaliteit toegenomen. Het elastische materiaal zorgt ervoor dat wanneer er iets tegen de hor aankomt, deze zichzelf direct weer straktrekt. De hor zal ook niet zomaar scheuren en is ook goed bestand tegen de zon en spatwater. De structuur van de hor is dermate fijn dat deze meer tegenhoudt dan alleen vliegen. Ook stof en pollen blijven eenvoudig buiten de deur door het gebruik van een plissé hordeur. Het tegenhouden van pollen is vooral voor mensen met hooikoorts en vergelijkbare allergieën een absolute uitkomst die zorgt voor een verbeterde luchtkwaliteit.

Reacties zijn gesloten.