Waarom je een bad op maat wilt laten bouwen

Waarom je een bad op maat wilt laten bouwen

Als je een bad koopt, dan is het natuurlijk wel de bedoeling dat het bad ook goed passend is voor de badkamer. De juiste maten van een bad zijn daarom dan ook erg belangrijk. Waarom is een bad op maat zo fijn?

De afmetingen van het bad

Voordat je een bad gaat uitzoeken, is het van belang om de badkamer goed op te meten. Je wilt natuurlijk wel dat het bad ook goed past. Let bij het opmeten vooral op de lengte van het bad. Dit is de langste zijde. De breedte van het bad speelt een belangrijke rol voor het comfort. En de hoogte vooral voor veiligheid bij instappen en uitstappen.

Met behulp van een 3D badkamerplanner kan de badkamer alvast ingedeeld worden. Zo krijg je een goed beeld van de juiste maten en weet je wat de lengte maximaal kan zijn. Hierna kan het juiste bad uitgezocht worden. Houd met het doorgeven van de maten rekening met eventuele extra ruimte die je om het bad wilt hebben. Dit moet dan opgeteld worden bij de maten van het bad.

De lengte van een bad

De lengte van een bad is altijd de grootste uitdaging. Afhankelijk van de lengte is het altijd de vraag of een bad wel of niet zal passen in de ruimte. Gelukkig is een bad altijd wel in verschillende lengtes en afmetingen te verkrijgen. Er zijn zowel baden voor kleinere als grotere ruimtes te verkrijgen.

Een bad op maat laten maken

Als de badkamer niet al te groot is dan is elke centimeter in de ruimte belangrijk. Het is zonde als je genoeg moet nemen met een kleinere standaardmaat, omdat je net enkele centimeters te kort komt voor de grotere maat. Bekijk dan eens de opties voor maatwerk. Het voordeel van een bad op maat laten maken, betekent dat je echt elke centimeter mee kunt pakken en benutten. Wat maten en vormen betreft is er bij baden zo ontzettend veel mogelijk dat er altijd een geschikte variant te vinden is. Je krijgt dan precies de ruimte die nodig is.

Reacties zijn gesloten.