Rieten dak laten leggen door een rietdekker

Rieten dak laten leggen door een rietdekker

Ben je bezig met het bouwen van je eerste woning? Ben je bijna klaar en kun je gaan denken aan een passend dak voor op je woning? Kijk dan eens naar de verschillende daken en kies vooral een uniek dak uit. Zo kun je je woning een unieke uitstraling geven en kun je de woning in waarde laten stijgen. Tegenwoordig zie je steeds minder huizen met een rieten dak, maar is het vooral ideaal voor je eigen woning. Een rieten dak ziet er namelijk authentiek uit en heeft een mooie natuurlijke uitstraling. Vooral als je een grote woning hebt kun je met een rieten dak je woning echt een mooie uitstraling geven. Een riet dak plaatsen is wel moeilijk en dit vereist expertise van een rietdekker. Maar hoe kies je de beste rietdekker? En waar moet je in op letten? In dit artikel vertellen we daar meer over en is het verstandig om het eens door te lezen.

Rietdekker zoeken

Voor het leggen van een rieten dak heb je een rietdekker nodig, vaak werken deze bij een rietdekkersbedrijf. Het probleem is dat niet ieder rietdekkersbedrijf even goed is en verschillende diensten heeft. Je moet echt goed kijken naar de juiste aanbieder en zo kun je de beste rietdekker vinden voor het leggen van je rieten dak. Het is een grote investering en de aanschaf kan veel geld kosten. Door op het internet te kijken kun je verschillende rietdekkersbedrijven in de omgeving vinden. Kijk goed op de website en zoek naar informatie en kijk of het bedrijf ervaren is. De reviews van het bedrijf kunnen je hierbij helpen en op deze manier kun je zien wat vorige klanten vonden van het rietdekkersbedrijf. Heb je een rietdekker gevonden die je riet dak kan plaatsen? Vraag een offerte aan, zodat je niet voor een verrassing komt te staan bij het betalen.

Onderhoud laten doen door een rietdekker

Zoals eerder vermeld is het aanschaffen van een rieten dak behoorlijk duur. Daarom wil je er ook extra lang van kunnen genieten en kun je dit alleen doen met goed onderhoud. Met goed onderhoud kun je namelijk 50 jaar lang genieten van het rieten dak. Het is van belang dat je het rieten dak goed schoon houdt en algen verwijderd, daarnaast kun je algendodend spray hiervoor kopen. Echter moet er ook onderhoud gepleegd worden door een professional en kun je dit alleen laten doen door een rietdekker. Dit noem je het groot onderhoud en dit moet iedere 8 jaar gebeuren.

Schuurtjes

Een rieten dak zie je vaak terug bij een woning of een boerderij. Echter kun je het ook laten plaatsen op andere gebouwen en kun je zelfs kiezen voor een schuur. De schuur is natuurlijk een stuk kleiner en daardoor ben je vaak minder geld kwijt. Een schuur kun je mooi opmaken met een rieten dak door een rietdekker en zo kun je deze ook laten stijgen in de waarde. Heb je een veranda overkapping? Dan kun je deze ook laten dekken met een rieten dak en geeft dit een natuurlijke uitstraling.

Reacties zijn gesloten.