Randloos toilet: wat is dat en hoe werkt het?

Randloos toilet: wat is dat en hoe werkt het?

Een van de begrippen, die je steeds vaker hoort binnen de sanitair branche, is het ‘randloos toilet. Wat moet je je hier precies bij voorstellen? Steeds meer mensen die een nieuwe badkamer bouwen of hun toiletruimte renoveren, kiezen voor deze praktische oplossing. Wil je ook een hygiënischer toilet, die veel gemakkelijker te reinigen is? Lees dan hier meer over deze nieuwe generatie toiletten! 

Toilet zonder onhygiënische spoelrand

Tot voor kort hadden toiletten standaard een spoelrand, van waaruit het spoelwater de toiletpot spoelde. De rand zorgt ervoor dat het water niet uit het toilet spat. Daarentegen, brengt deze rand het nadeel met zich mee, dat kalk en vuil zich gemakkelijk hieronder opstapelen. Het is lastig het gedeelte onder de rand goed schoon te houden. De sanitair specialisten hebben niet stilgezeten en ontwikkelden daarom een nieuw randloos toilet. Je kunt ook de benaming ‘rimless toilet’ tegenkomen. Kortom, deze toiletten zijn veel hygiënischer. Daarbij hoef je niet bang te zijn, dat het spoelwater over de rand spoelt. 

Hoe werkt een randloos toilet dan precies?

Een randloos toilet is aan de binnenkant helemaal egaal, zonder holte of rand aan de bovenkant, waardoor voorheen het spoelwater werd tegengehouden. Bij randloze toiletten komt het water niet over de rand, omdat er een speciale spoeltechniek wordt gebruikt. Hierdoor zijn wel alle plekje van de binnenkant van de toiletpot goed te bereiken. Er wordt gebruikgemaakt van een functionele waterverdeler. Deze zorgt ervoor dat het water gelijkmatig wordt verdeeld en meteen in de afvoer terechtkomt. Daarbij kun je bij deze toiletten zelf de spoelwaterhoeveelheid aanpassen, mocht er toch water over de rand spatten. 

Diverse uitvoeringen en maten

Ben je al overtuigd van de voordelen van een randloos toilet? Dan heb je vervolgens de keuze uit diverse uitvoeringen en maten. Voor elke stijl badkamer of toiletruimte is er wel een passend model te vinden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een staand of hangend toilet. Ook voor wat betreft vorm, design en kleur bestaan er steeds meer keuzemogelijkheden. Wil je een wit rimfree toilet of kies je voor een zwart randloos toilet? Maar ook andere kleuren, zoals een combinatie van goud/wit, behoren tot de mogelijkheden. 

Randloos toilet met nog meer moderne features!

Een toilet zonder spoelrand is slechts een van de noviteiten in de sanitairbranche. Zo kun je ook kiezen voor een randloos toilet met DirectFlush. Deze toiletten hebben in plaats van een rand een boord. Deze boord houdt het opspattende water tegen, terwijl je ook deze toilet gewoon nog steeds heel gemakkelijk kunt schoonmaken. Andere moderne features zijn de speciale soft close zittingen. Dit systeem zorgt ervoor dat de wc-bril niet meer met een harde klap terugvalt. De scharnieren zijn voorzien van dempers, waardoor de bril stil en voorzichtig dicht gaat en dus ook geen schade aanricht. Kortom, door rekening te houden met al deze moderne eigenschappen, kies je gemakkelijker een goed toilet met veel gebruiksgemak.  

Reacties zijn gesloten.