Welke kleur moet ik mijn muur verven?

Welke kleur moet ik mijn muur verven?

Je huis veranderen kan een ontzettend leuke uitdaging zijn. Vooral wanneer je dit al een poosje niet hebt gedaan maar het kan ook moeilijk zijn want welke kleur ga je je muren dan verven? Er zijn een aantal factoren die je in je hoofd moet houden wanneer je een kleur gaat uit kiezen want een verkeerde kleur kiezen is natuurlijk zonde.

  1. De ruimte zelf

Wat voor ruimte is het? Kijk goed rond want dit is een essentieel punt. Is het een vrij kleine ruimte dan zal een donkere kleur de ruimte hoogst waarschijnlijk nog kleiner maken en dit komt niet ten goede aan de sfeer. Echter kan een donkere tint wel zorgen voor het gevoel van knusheid. Een tester proberen of een programma waarbij je de ruimte virtueel kan verven is dus zeker een goede optie in deze gevallen.

  • Belichting van de ruimte

Hoeveel ramen telt de ruimte? Is het een lichte ruimte kan je namelijk sneller een donkere kleur op de muren gebruiken dan wanneer er amper ramen zijn. Het is namelijk zo dan wanneer je amper ramen hebt je al snel een hele donkere kamer krijgt en dit geeft geen gezellig effect wanneer je niet de juiste decoratie gebruikt. Kunst verlichting of kaarsen doet in dit geval wel wonderen.

  • Warme tinten versus koude tinten

Een warme tint geeft sfeer terwijl een koude tint vaak rust uitstraalt. Afhankelijk van jou kleuren keuze en voorkeuren is dit wel bepalend voor de sfeer in huis. Ondanks dat accessoires veel kunnen doen zal een schreeuwerige kleur de boel overstemmen en daardoor dus een negatief effect hebben. Wil je toch een heftige kleur? Dan is het misschien een idee om 1 of 2 muren deze kleur te geven en de rest een neutrale rustige kleur. Op deze manier kan je toch een heftige kleur kiezen zonder problemen.

Reacties zijn gesloten.