Mollen in de tuin

Mollen in de tuin

De echte tuinliefhebber herkent het probleem vast, je hebt een prachtige (sier) tuin, mooi straks gras en prachtige perkjes. Plotseling spot je oog een probleem, een dikke grote molshoop midden in je prachtige strakke gras! Mollen zijn een drama voor de tuin liefhebber en dit komt omdat ze gangen graven waarbij ze het overtollige zand naar de oppervlakte duwen en dus een dikke molshoop achterlaten.

Het is echter van belang dat je de mol verjaagd alvorens de hopen weg te halen want als je dit niet doet zal je continue bezig blijven met het weghalen van de molshopen en je tuin zal er zeker niet mooier op worden. Je kan een mol op verschillende manier verwijderen namelijk door geluidsbarrières te plaatsen die met een bepaalde toonhoogte de mol verjagen maar je kan ook kiezen voor een minder diervriendelijke methode namelijk de mollen klem. De keuze is hierin aan jou. Wanneer de mollen weg zijn kan je preventief kippengaas in graven in de tuin. Op deze manier kan de mol er niet eenvoudig meer in komen.

Alle mollen zijn weg dus nu kan je beginnen met het weg halen van de grote hopen die deze mollen achter hebben gelaten. Dit klusje is gelukkig vrij eenvoudig en ondanks dat het even niet zo mooi is om zand in de tuin te hebben zal je al vrij snel zien dat de tuin zich weer hersteld naar zijn oude glorie. De hopen van de mol kan je eenvoudig weg harken, verdeel het zand wat uit de gang van dit beestje is gekomen gelijkmatig over de tuin. Zorg er wel voor dat je het vlak uit harkt want zodra je dit niet doet en er weer gras gaat groeien zal je hobbels krijgen. Deze hobbels zijn niet alleen lelijk maar ook slecht voor je grasmaaier.

Reacties zijn gesloten.