Met antislip trap tape zorg je voor meer veiligheid op de trap

Met antislip trap tape zorg je voor meer veiligheid op de trap

De meest huizen in Nederland zijn voorzien van meerdere verdiepingen, waarbij het leefgedeelte en de keuken zich meestal op de begane grond bevindt en de slaapkamers boven te vinden zijn. Als vanzelfsprekend hebben al deze huizen een trap en is deze dan ook behoorlijk veel in gebruik.

Desalniettemin krijgt het zogenaamde trapgat en de gang vaak aanzienlijk minder aandacht bij het inrichten van het interieur in vergelijking met andere delen in het huis. Er zijn tal van opties die je hebt wanneer je bezig gaat met een de trap. De veiligheid op de trap, is echter een van de belangrijkste onderdelen en om een zo veilig mogelijke situatie te creëren, is goede grip op de trap belangrijk. Je kan met antislip trap tape extra grip op een makkelijke manier aan de trap toevoegen.

De ondergrond op de trap is bepalend voor de duurzaamheid en veiligheid

Een van de belangrijke keuzes om te maken wanneer je een trap uitkiest of een bestaande trap een opknapbeurt geeft, is de ondergrond en het materiaal dat gebruikt wordt. De meeste trappen hebben een houten basis en mensen kiezen al dan niet voor een verdere aankleding in de vorm van bijvoorbeeld PVC, laminaat of vloerbedekking.

Elk materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Zo heeft een vloerbedekking een dempende werking en geeft deze doorgaans ook grip, maar is de ondergrond erg gevoelig voor slijtage. Laminaat en PVC zijn makkelijk schoon te houden en blijven doorgaans ook lang in een goede staat, maar kunnen soms glad zijn. In deze gevallen biedt antislip trap tape de oplossing. Ze zijn tegenwoordig in bijna alle kleuren verkrijgbaar van antislip trap zwart, tot antislip trap wit, beige, bruin enz.

Antislip trap tape kun je zelf installeren

Antislip trap tape heeft niet alleen als functie om voor meer grip op de trap te zorgen, maar draagt ook bij aan de bescherming van de laklaag op de trap. De trap tape wordt vaak op het meest slijtage gevoelige stuk van de tree geplaatst, net voor de rand van de tree in het midden. Je kan echter zelf kiezen hoe breed en in welke vorm je de antislip tape wil bevestigen.

De tape is in steeds meer verschillende kleuren beschikbaar en het rubberen materiaal is eenvoudig zelf op maat te knippen. Het is vervolgens belangrijk dat de ondergrond goed schoon en vetvrij gemaakt wordt, zodat de zelfklevende lijm goed blijft hechten. De trap tape is makkelijk zelf te installeren en de tussenkomst van een installateur is hierbij niet nodig, wat natuurlijk ook weer geld bespaart.

Reacties zijn gesloten.