Euonymus Japonicus Kwekerij

Euonymus Japonicus Kwekerij

De Euonymus Japonicus is de Latijnse benaming voor Japanse Kardinaalsmuts of Green Spire. Wat het meeste opvalt aan deze heester is dat het blad licht gekarteld is. Dat geeft de Euonymus Japonicus een bijzondere uitstraling. De blaadjes zijn verder klein, hebben een glanzend donkergroene kleur en zijn langwerpig van vorm. De Euonymus Japonicus is winterhard. Dat betekent dat het bestand is tegen lage temperaturen en geen blad verliest. De Green Spire kan op iedere standplaats worden aangeplant en bereikt een uiteindelijke hoogte van 80 centimeter. Een ideale heester dus als u een lage haag in of rondom uw tuin wilt. Ook solitair of als groepsbeplanting brengt de Euonymus Japonicus kleur en glans in uw tuin aan. Kortom: een prachtige aanwinst die zeer gemakkelijk is te verzorgen en te onderhouden.

De Euonymus Japonicus aanplanten

De Euonymus Japonicus gedijt op iedere bodemsoort. Wel is het belangrijk dat deze goed gedraineerd is zodat het niet al te drassig blijft. Spit daarom de grond voor het aanplanten goed om. Om de Euonymus Japonicus een goede start te geven kunt u organische meststof vermengen met de grond. Alleen de kluit met wortels ingraven is meer dan voldoende. Gaat u de Euonymus Japonicus als haag aanplanten? Span dan vooraf een hulplijntje die u als leidraad gebruikt om een strak en recht haagje te realiseren. Afhankelijk van de hoogte bij aanschaf houdt u per strekkende meter bijvoorbeeld 7 planten aan wanneer ze 20 tot 30 centimeter groot zijn. Zorg de eerste periode na het aanplanten voor voldoende water.

Euonymus Japonicus snoeien

De Euonymus Japonicus kan het gehele jaar door, behalve tijdens een vorstperiode, aangeplant worden. Behalve voldoende water, wat vooral in drogere periodes goed is, kunt u de Japanse Kardinaalsmuts één maal per jaar snoeien. Dit zorgt ervoor dat er zich weer mooi nieuw blad ontwikkelt en het strak in vorm blijft. De beste periode om te snoeien is het voorjaar. Dit neemt maar weinig tijd in beslag want alleen de bovenzijde van de Euonymus Japonicus is voldoende. Zorg voor een scherpe snoeischaar zodat het blad niet al teveel beschadigd wordt en kies een bewolkte, niet al te warme dag uit. De kans op verbranding van de Euonymus Japonicus is dan nihil.

Meer informatie: www.euonymusjaponicus.nl

Reacties zijn gesloten.